Beginnerscursus voor volwassenen

Keramiek voor Beginners
Met keramiek worden objecten en voorwerpen van klei bedoeld, die hol opgebouwd zijn, zoals schalen, vazen, doosjes, beelden, etc. Dat gebeurt met rollen of repen klei, of met lappen leerharde klei. De werkstukken worden gedecoreerd met engobes (gekleurde kleislib), oxides of kleurpigmenten; daarna worden ze gebakken, geglazuurd en nogmaals gebakken. Dit alles komt uitgebreid aan bod in de lessen.

Geef ruimte aan je eigen creativiteit en kom werken in een gezellige en ontspannen sfeer onder deskundige leiding. Er is veel persoonlijke aandacht: de groepen zijn klein, max. 6 personen. De cursus bestaat uit 10 lessen van twee uur. Tijdens de cursus wordt volgens bepaalde opdrachten gewerkt waarbij de volgende technieken aan bod komen:

  • Opbouwen met rollen
  • Opbouwen uit één stuk, vormen en uithollen
  • Opbouwen met lappen leerharde klei
  • Werken met glazuur en engobes

Bij aanmelding voor een cursus kun je je voorkeur aangeven welk dagdeel je het beste uitkomt. Indien dat dagdeel (nog) niet is ingevuld of indien er nog niet voldoende deelnemers voor zijn, word je op de wachtlijst geplaatst. In ieder geval neem ik contact met je op om je persoonlijke wens af te stemmen.

De prijs voor 10 lessen van twee uur is € 185,00. De kosten voor alle materialen en het bakken zijn € 30,00. Een gezellig kopje koffie of thee hoort er natuurlijk bij! Je kunt je aanmelden via tabblad [Contact->Aanmelden] of door middel van een e-mail met daarin aan welke cursus je wilt deelnemen.

Tijdens schoolvakanties zijn er geen cursussen.

Vrij keramiek voor gevorderden

Keramiek voor Gevorderden Ben je al ervaren met het vormgeven van keramiek of heb je de beginnerscursus gevolgd en wil je verder gaan, dan bied ik de mogelijkheid om in te stromen op de ‘vrije’ dagdelen. Je werkt dan vanuit je eigen creativiteit, experimenteert en leert verder. Je vaardigheden zullen verdiepen en je zult merken dat de objecten die je maakt steeds meer je eigen stempel gaan krijgen, je eigen ik zullen weerspiegelen.

Je bent volledig vrij in de keuze van wat je wilt maken. Ondertussen is een deskundige aanwezig die je vragen zal beantwoorden of je tips zal geven hoe iets anders of makkelijker kan.

De prijs voor ‘Vrij keramiek’ is € 60,00 per maand, inclusief glazuren en bakken (vooraf te voldoen). Klei kost € 5,00 voor een half pak (5 kg).

Keramiek voor GevorderdenBij aanmelding voor vrij keramiek voor gevorderden kun je je voorkeur aangeven welk dagdeel jou het beste uitkomt. Bij minimaal 5 deelnemers zal een dagdeel ingevuld gaan worden. Indien het dagdeel van je voorkeur (nog) niet is ingevuld of indien er nog niet voldoende deelnemers voor zijn, word je op de wachtlijst geplaatst. In ieder geval neem ik contact met je op om je persoonlijke wens af te stemmen.

Je kunt je aanmelden via tabblad [Contact->Aanmelden] of door middel van een e-mail met daarin aan welke cursus je wilt deelnemen.

Tijdens schoolvakanties zijn er geen cursussen.

Keramiekcursus voor kinderen

Keramiek voor Kinderen Bij voldoende deelname (minimaal 5 kinderen) begin ik met een boetseercursus voor kinderen. De kinderen leren veel over klei en de dingen die daarbij horen. Er staan verschillende technieken op het programma, hoe je iets maakt en hoe je dat daarna decoreert. Ze leren wat je allemaal kunt maken met lapjes of rolletjes klei, zoals potjes, tegeltjes en nog veel meer. De kinderen kunnen hun fantasie ruimschoots gebruiken zowel in het vormen als in de manieren van decoreren.

  • Vormen opbouwen uit rolletjes, reepjes of lappen klei.
  • Tegeltjes, potjes maken uit lapjes en/of rolletjes.
  • Eenvoudige figuurtjes boetseren.
  • Verschillende decoratie technieken (engobes en glazuren).

Keramiek voor KinderenDe cursus bestaat uit 10 lessen van één uur. De kosten zijn € 80,00, dit is inclusief materiaal (klei en glazuur) en het bakken. De groep bestaat uit maximaal 8 kinderen en is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Het programma is zo opgesteld dat elk kind op zijn eigen niveau bezig kan zijn. Kinderen die afgelopen seizoen de cursus al gevolgd hebben, gaan uiteraard voor bij de inschrijving. Kinderen kunnen terecht op woensdagmiddag van 14.00 uur tot 15.00 uur (daarna nog ongeveer 15 min. opruimen).

Tijdens schoolvakanties zijn er geen cursussen. Je kunt je aanmelden via tabblad [Contact->Aanmelden] of door middel van een e-mail met daarin aan welke cursus je wilt deelnemen.

Heb je nog vragen, dan kun je me altijd bellen!