Beeldende Therapie

Naast Keramiek als uiting van creativiteit gebruik ik Beeldende Therapie als vorm van hulpverlening, waarbij het actief werken aan je problemen centraal staat. Ik werk met volwassenen en kinderen. Mijn basis is Integratieve Psychotherapie, voor kinderen werk ik samen met een Kindercounseler. We gebruiken keramiek als uitingsvorm waar woorden tekort schieten.

Hoe werkt beeldende therapie?

We combineren creatieve activiteiten met praten. Tijdens een bijeenkomst werk je met klei. Dit doe je aan de hand van een opdracht of thema. De manier waarop jij met klei omgaat en je er mee uitdrukt zegt iets over jou. Wat je bezig houdt wordt hierdoor zichtbaar, voelbaar en bewust. Dit kan spannend zijn en soms gevoelens oproepen die zijn weggestopt. Het geeft je echter ook de mogelijkheid om met behulp van de therapeut grip te krijgen op je problemen, er anders mee om te leren gaan en er eventueel woorden voor te vinden.

Je denkt misschien: “Ik ben niet creatief, dus deze therapie is niets voor mij”. Je hoeft echt niet creatief te zijn. Het is zeker iets voor jou als je moeilijk over je problemen praat. Daarnaast is deze therapie ook geschikt voor jou als je er juist heel goed over kunt vertellen maar “vergeten” bent wat je voelt.

In beeldende therapie kun je terecht met verschillende klachten. Je kunt er bijvoorbeeld werken aan je zelfvertrouwen of leren om te gaan met faalangst. Misschien wil je meer structuur aanbrengen in je leven of wil je leren omgaan met spanningen. Ook kan het verwerken van een trauma centraal staan.

Bij aanvang van de therapie vind een intakegesprek plaats waarin hulpvraag, doel en lengte van de therapie besproken wordt. Heb je belangstelling voor de mogelijkheden van Beeldende Therapie?

Voor een vrijblijvend gesprek kun je contact met mij opnemen via tabblad [Aanmelden], door middel van een e-mail of per telefoon.